Contact
Contact
Alwine Glas in Lood
Eibergen (Gld)
(@) E-mail
(Mobiel) 06–22510760
KvK nr: 09190333

Altijd al benieuwd geweest naar het ambacht glas in lood? Nu is de kans om een introductie-workshop te volgen bij Alwine Glas in Lood in Eibergen.
Wat gaat u leren in deze 1-daagse workshop op de zaterdag van 10.00-16.30 uur?

  • Keuze maken uit 1 van de 3 ontwerpen

  • Glas uitzoeken

  • Zelf glas op maat snijden, breken en eventueel slijpen

  • Glas in het lood zetten

  • Solderen

  • Afwerken/schoonmaken

Aan het eind van de dag gaat u naar huis met een zelfgemaakt glas in lood paneel!

U wordt ontvangen met een kop koffie of thee met daarbij een lekkere plak krentewegge.
Tussen de middag stapt u uit het atelier om elders van een lekkere lunch te genieten.

De kosten voor de workshop zijn € 110,00. Dit is inclusief alle materialen, gebruikmakend van gereedschap in het atelier en inclusief lunch.

Kan ik u verwelkomen op een van de zaterdagen voor de introductie workshop glas in lood?
U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar alwine@alwineglasinlood.nl met daarbij aangevend voor welke datum u zich op wilt geven en uw naam, adres en woonplaats gegevens. Hierop krijgt u een bevestiging van de datum en de voorwaarden voor de betaling. De maximale groepsgrootte is 6 personen.

Aankomende data:

  • Nog niet bekend

 

Bij een minimale groep van 4 personen kunt u buiten de vaste data van workshops een workshop bespreken. Neemt u hiervoor contact op met het atelier onder telefoonnummer 06 – 22 510 760 of via mail alwine@alwineglasinlood.nl

Workshop
Eindresultaat

 

 

Wat is fusen? Fusen is het samensmelten van glas dmv hoge temperaturen.
In deze bijzondere workshop gaat u uw eigen schaal ontwerpen ter grootte van ca 23x23 cm, het glas op basis van uw voorkeur van kleur uitzoeken en vervolgens snijden en bewerken. U mag in 2 lagen glas uw schaal op gaan bouwen. U kunt glas snijden, maar ook de techniek mozaïeken toepassen of een combinatie van beiden. De workshop wordt in de avond van 19 uur tot ca 22 uur gegeven. De basis die u deze avond heeft gemaakt gaat daarna in de glasoven die in etappes zal worden opgestookt tot zo ongeveer 800 graden Celsius. Vervolgens moet dit weer afkoelen tot kamertemperatuur. Daarna gaat de basis nogmaals in de glasoven liggend op een mal en zal in etappes een temperatuur van zo ongeveer 650 graden Celsius worden bereikt. Nadat de oven wederom op kamertemperatuur is teruggekeerd,  is de door u gemaakte basis een schaal geworden. Dit proces neemt zeker 24 uren in beslag per schaal en maakt dat u de schaal na ruim een week op kunt halen in het atelier in Eibergen. Helaas is opsturen niet mogelijk.

De kosten voor de workshop zijn € 55,00. Dit is inclusief alle materialen, gebruikmakend van gereedschap in het atelier en een kop koffie/thee met wat lekkers..

Kan ik u verwelkomen op een van de avonden voor de workshop Schaal fusen voor volwassenen?
U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar alwine@alwineglasinlood.nl met daarbij aangevend voor welke datum u zich op wilt geven en uw naam, adres en woonplaats gegevens. Hierop krijgt u een bevestiging van de datum en de voorwaarden voor de betaling. De maximale groepsgrootte is 8 personen.

Aankomende data:

 

Bent u een eigen groep van minimaal 5 personen (vrijgezellenfeestje, vriend(inn)endag, bedrijfsuitje) dan heeft u de mogelijkheid om in overleg met Alwine een eigen datum te plannen.

Ook voor grotere groepen is het mogelijk een aangepaste workshop Schaal fusen voor volwassenen te realiseren. Vraagt u rustig naar de mogelijkheden.

 

 

 

 

Glas fusen
Kinderen vanaf ongeveer 6 jaar worden in de gelegenheid gesteld om eens wat anders te doen als op andere kinderfeestjes/kinderbijeenkomsten; namelijk glas fusen. Glas fusen is feitelijk  het samensmelten van glas. Hoe gaat dit in zijn werking? De kinderen kiezen een tekening uit de map. Deze komt onder een blank stukje glas te liggen. Vervolgens gaan de kinderen alle vakjes van hun bloem, voetbal, kasteel, vlinder of welke uitbeelding dan ook invullen met stukjes gekleurd glas. Deze stukjes gekleurd glas zijn al kant en klaar voorgeknipt tot mozaïkstukjes door Alwine Glas in Lood. In de regel zijn kinderen tot 1,5 uur bezig met deze activiteit.
De kosten per kind bedragen 15 euro. Het is mogelijk om de activiteit in/bij het atelier te komen doen. Voor een extra bedrag van 15 euro komt Alwine, binnen een straal van 15 km, ook naar het kinderfeestje/de kinderbijeenkomst toe!
Doordat de glas plaatjes in een speciale glas oven gefused moeten worden, duurt het ongeveer een week voordat de kunstwerkjes in Eibergen opgehaald kunnen worden. Helaas is opsturen niet mogelijk.
Aanmelden of verdere informatie verkrijgbaar via alwine@alwineglasinlood.nl of telefoonnummer 06 – 22510760

 

Demo2 first
Demo2 second
Demo2 third
Demo2 fourth
Demo2 second
Demo2 third
Demo2 fourth
Demo2 second
Demo2 third
Demo2 fourth

Demo2 fourth

 

In deze korte worskhop van 1,5 uren kan er een engeltje worden gefused (samensmelten van glas) van ongeveer 12 cm groot. De kosten voor het maken van 1 engeltje zijn € 15,00 Een tweede engeltje in dezelfde workshop door dezelfde persoon kost € 10,00 Deze workshop is inclusief koffie of thee met wat lekkers. De engeltjes kunnen op een later tijdstip worden afgehaald in het atelier. Groepsgrootte; 5 tot 8 personen. Heeft u zelf een groep van 5 tot 8 personen, dan kunt u in overleg een workshop voor uw groep plannen. Aanmelden of verdere informatie verkrijgbaar via alwine@alwineglasinlood.nl of telefoonnummer 06 – 22510760

Datum voor individuele inschrijving:

 

Demo2 first
Demo2 second
Demo2 third